Mangalica klobása je prémiová uzenina vyrobená z vybraného masa prasat plemene Mangalica, známého svou jemnou strukturou a výraznou chutí. Na řezu má tmavočervenou barvu s rovnoměrným tukovým zrněním, které svědčí o pečlivém ručním zpracování a poctivé receptuře.
Chuť je bohatá, masová a jemně pikantní, s charakteristickým aroma Mangalica masa, které potěší i náročné gurmány. Klobása se hodí k servírování za studena, k vínu nebo na degustační prkénko.
Uzenářské produkty nejsou vyráběny pásovou výrobou. Veškeré uzeniny jsou vlastní produkce, proto se může váha jednotlivých kusů mírně lišit. Abychom vám výrobek mohli nabídnout, uvádíme přibližné váhové rozpětí. Cena zboží je pevně daná a nepřepočítává se podle skutečné váhy.
| Výživová hodnota |
na 100 g |
| Energie |
2071 kJ / 500 kcal |
| Tuky |
44,3 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny |
16,5 g |
| Sacharidy |
0,0 g |
| z toho cukry |
0,0 g |
| Bílkoviny |
25,4 g |
| Sůl |
4,0 g |
Složení: maso z mangalice (52 %), slanina z mangalice, hovězí maso (20 %), jedlá sůl, konzervační látka E250, koření, dextróza, glukózový sirup, extrakty koření, sušená zelenina (česnek), antioxidant E316, celý kmín, startovací kultura.
Plněno do jedlých střívek.